Synie’s, just down the street from Bon Marché is definitely the place on the Left Bank to visit if you want to try some tasty pastry. Synie Georgulas has been baking cupcakes in Paris for a while but it was only in September of 2009 that she opened her first shop.
I thought she was French but her accent betrayed her British roots and her name (come on!) betrays her Greek heritage. No matter where she comes from or where she lives, only one thing matters: Synie loves cupcakes.
She especially appreciates the cupcake’s potential for personalization. Colors, flavor combinations, decorations, icings, she loves having fun with all of them while adapting them to the (oftentimes) picky French palette. At any given moment there will be 12-18 sweet combinations in her shop for sale. She uses the highest quality ingredients and the varieties change with the seasons to profit from the best products available.
She even has savory cupcakes, relatively unknown to Americans. Imagine savory muffins with pesto or cream cheese icings. You can have a whole meal just out of cupcakes!
But the sweets remain key. Ginger, rose, strawberry, and traditional flavors like chocolate and café will please the most finicky and the most daring cupcake enthusiast. Her red velvet is nothing to laugh at, either! If you have trouble choosing, try the cupcake du jour to taste something unique.
Paired with a nice cup of tea, you can’t really go wrong with this Left Bank institution!
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Je pensais qu’elle était française, mais son accent a dévoilé ses racines anglais et son nom (si ce n’est pas évident) montre bien son héritage grec. Malgré sa nationalité et là où elle habite, une chose est claire : Synie adore les cupcakes.
Elle apprécie bien le potentiel de personnaliser les cupcakes. Des couleurs, des parfums, des combinaisons, des décors, des glaçages – elle adore mélanger et combiner tout en essayant de plaire au palais français qui n’est pas une affaire facile. A un moment donné il y aurait 12-18 parfums à choisir dans sa boutique. Elle emploie les ingrédients d’une haute qualité qui changent avec les saisons pour profiter des meilleurs produits.
Elle a même joué avec les cupcakes salés qui sont inconnus aux Américains. Imaginez des muffins salés avec un pesto ou des glaçages de cream cheese. Vous pourriez faire tout un repas avec seulement des cupcakes !
Mais le sucre est clé pour Synie. Gingembre, rose, fraise, et des parfums traditionnels comme chocolat et café vont toujours plaire aux gouts les plus difficiles ainsi qu’aux fans les plus ardents des cupcakes. Ne loupez pas le red velvet ! S’il est trop difficile à choisir, tentez le cupcake du jour pour gouter quelque chose d’unique.
Avec une bonne tasse de thé, vous ne pouvez pas vous tromper avec cette institution du Rive Gauche !
Great article! This is getting me very revved for the big day!
ReplyDeleteWonderful! Are you baking for it? If so, you must send us a bio! We'd like to include these write-ups on all the bakers attending whether professional or home enthusiasts!
ReplyDeleteYay!! Can't wait.. It will be nice to see Synie again after all this time..My friends and I are going to do a "cupcake crawl maybe in June!
ReplyDeleteGood readding your post
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