04 October 2012

A Word from Our Sponsors: La Cuisine

If you ever need to learn how to cook something in France, La Cuisine is the place to do it.  Learn how to make baguettes and croissants or tour the local market before prepping lunch.  Offering English-speaking culinary experiences in and around their cooking school in the Marais, Jane and Olivier, long-time Cupcake Camp sponsors, dish on their favorite sweets:
CC: So what’s your favorite pastry in Paris?
LC: Paris Brest….love choux, and love pralines.

CC: Your favorite cupcake flavor?  
LC: Just a plain vanilla done really well is alright by us….but love carrot cake, so package that in a miniature size with a great frosting and life is good.

CC: Any particular reason why?
LC: Just like simple.  Something simple done really well can often be the most challenging!

CC: What's more important, the icing or the cake?  
LC: That’s like asking a mother which child they like the best.  They are both crucial in a cupcake….and to be happy, they have to work together.

CC: Can you share a good memory from last year's Cupcake Camp? (if you weren’t there: “Why are you participating in Cupcake Camp Paris?) 
LC: Favorite memory was seeing how CC had grown in popularity from year one…for just its second year of existence, it had a huge success!  (second favorite memory was the luxury of being surrounded by and eating soooo many cupcakes – guilt free!).

CC: What's the hardest part about making the perfect cupcake?
LC: Getting the cake right – which can be difficult, given the proportion – a dry cake is just not friendly.  And it goes without saying, the frosting….grainy is never cool.

Thank you again Jane and Olivier for your continued support of Cupcake Camp Paris 2012!

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Si vous avez besoin d'apprendre à cuisiner quelque chose en France, La Cuisine est l’adresse à connaitre pour le faire. L’équipe de La Cuisine offre des expériences culinaires dans leur école de cuisine dans le Marais (en anglais et en francais!).  Jane et Olivier, sponsors fidèles de Camp Cupcake, nous parle un peu sur leurs pâtisseries préférés:
CC: Alors, quel est votre pâtisserie préférée à Paris?
LC: Paris Brest .... choux d’amour et pralines amour.

CC: Votre parfum de cupcake préféré?
LC: Juste vanille tout simple, vraiment bien fait, va bien par nous .... mais j'aime le gâteau de carotte, de sorte que, dans un emballage taille miniature avec un glaçage grand et tout va bien.

CC: Une raison particulière?
LC: Simple, c’est bon. Quelque chose de simple vraiment bien fait peut souvent être le plus difficile!

CC: Qu'est-ce qui est plus important, le glaçage ou le gâteau?
LC: C'est comme demander à une mère quel enfant qu’elle aime le mieux. Ils sont à la fois cruciale dans un cupcake .... et pour être heureux, ils doivent travailler ensemble.

CC: Pouvez-vous partager un bon souvenir du Camp Cupcake de l'année dernière?
LC: Une mémoire préférée a été de voir comment Cupcake Camp est devenu plus connu dès la première année ... pour seulement sa deuxième année d'existence, il a eu un succès énorme! (deuxième mémoire préféré était le luxe d'être entouré de cupcakes et d’en manger beaucoup - sans culpabilité).

CC: Quelle est la partie la plus difficile de faire le cupcake parfait?
LC: Trouver le bon gâteau - ce qui peut être difficile compte tenu de la proportion - un gâteau sec n’est pas bon du tout. Et il va sans dire, le glaçage, bon, granuleuse n'est jamais cool.

Merci Jane et Olivier pour votre soutenu en tant que partenaire de Cupcake Camp Paris 2012 !

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